Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

'ODTÜ ormanından yaklaşık 8 bin ağaç kesilmesi planlanıyor'.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yol çalışmaları nedeniyle doğaya büyük zarar verdiğini öne sürerek, 'Malazgirt 1071 Yolu için 3 bin ağaç kesildi. Şimdi de ODTÜ ormanından yaklaşık 8 bin ağaç kesilmesi planlanıyor.' iddiasında bulundu.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kurulduğu günden beri büyük bir emekle oluşturulan ODTÜ ormanının 'rant' için gözden çıkarıldığını savundu.

'Ankara Büyükşehir Belediyesi yol projeleriyle 'trafiği azaltma ve Bilkent Şehir Hastanesi'ni kente bağlama' bahanesiyle ODTÜ Ormanı'ndan yeni yollar geçirmeyi hedefliyor.' diyen Nazlıaka, şöyle konuştu:

'Kampüsün kuzey tarafında, Eskişehir Yolu'na paralel şekilde, Hazırlık Bölümü'nün arkasından geçen ve Öğretmenler Caddesi'yle A7 Kapısı arasında uzanan bir yol var. Bir de İncek'ten Bilkent Şehir Hastanesi'ne doğru kampüsün batı sınırına yaklaşık 250 metre mesafede kuzey-güney doğrultusunda bir yol uzanıyor. ODTÜ Koruma İmar Planı'nda kampüsün kuzey tarafından Eskişehir Yolu'na paralel olarak geçen yolun aç-kapa yapılmadan tünel olarak yapılacağı notu düşülürken, geçtiğimiz ay askıya çıkan planda bu notun olmadığı görülüyor.

Açılan yolların trafik yoğunluğunun azalmasında herhangi bir katkısı olmayacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yol projeleri toplu taşıma ile halkın hayatını kolaylaştırmak için değil, trafiğe çıkan araç sayısını arttırmak içindir. Şimdi de ODTÜ ormanından yaklaşık 8 bin ağaç kesilmesi planlanıyor. Bu, Ankara'nın nefesini kesmek demektir. Ankara'da son 8 yılda raylı sistemi kullanan her üç kişiden biri metroya binmekten vazgeçti. Ankara'da nüfus artıyor ama toplu taşımada yolcu sayısı azalıyor.'

Kaynak: AA