Artık Yüzleri Gülüyor

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Türkmen çocuklar için Kahramanmaraş’ta özel öğlence programı düzenlendi.

Artık Yüzleri Gülüyor
Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi, Türk Kızılayı, AFAD Müdürlüğü ve Geçici Barınma Merkezi yöneticileri tarafından ‘Çocuklarımız gülerse dünya güler’ projesi kapsamında lunaparkta düzenlenen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Düzenlenen programlar sayesinde çocukluklarını Türkiye’de yaşama şansı bulduklarını ifade eden Irak Türkmenlerinden 18 yaşındaki Sahad Ejder, “Irak’tan buraya geldik. Türk arkadaşlarımızdan oldukça memnunuz. İlk defa böyle bir eğlence merkezine geliyoruz. Savaş nedeniyle böyle bir yer görmemiştim. Bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Lunaparkta gönüllerince eğlenen çocuklar ise, Türkiye’den çok memnun olduklarını ifade ederek, teşekkürlerini dile getirdiler.

’Çocuklarımız gülerse dünya güler’ projesi sayesinde çocukların artık yüzünün güldüğünü kaydeden Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi Türk Kızılayı Ekip Başkanı Mustafa Güleci, “Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü, Geçici Barınma Merkezi yöneticileri ve Kızılay’ın koordinesinde sosyal sorumluluk projesi altında savaştan çıkan çocuklarımız için bir etkinlik yapmayı planladık. Bu hafta çocuklarımızı eğlendirmek istedik. Savaştan çıkan çocuklarımızı böyle mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Çocuklarımız gülerse dünya güler projemizle çocuklarımızı güldürmeyi başardık” dedi.

Lunaparkta yer alan tüm oyuncakları tek tek deneyen ve kullanan çocuklar, günün yorgunluğunu dondurma yiyerek atlattılar.
Kaynak: İHA