Adanalılar Koza Stadı'nda Yazın Terlemeden Kışın Üşümeden Maç İzleyecek

Adana’da 33 bin kişi kapasiteli Adana Koza Stadı inşaatının yüzde 90 tamamlandığı, mayıs 2018’de geçici kabulünün yapılıp maçlara hazır vaziyete geleceği bildirildi. Isıtma ve soğutma sistemli statta Adanalıların yazın terlemeden, kışın üşümeden maç izleyebileceği bildirildi.

Adanalılar Koza Stadı'nda Yazın Terlemeden Kışın Üşümeden Maç İzleyecek
İhale bedeli 106 milyon 950 bin lira olan, UEFA standartlarında hazırlanan Adana Koza Stadı’nda son düzlüğe gelindi.

Stadın inşaatına ilişkin İHA muhabirine bilgiler aktaran Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, stadın tek eksiğinin çatı, koltuk, çim gibi ihtiyaçlar olduğunu kaydetti.



“Ekonomimize çok katkıları oldu”

İnşaatın mayıs 2018 tarihinde geçici kabulünün yapılıp maçlara hazır olacağına değinen Karslıoğlu, şöyle konuştu:

“Adanamız ve ekonomimize çok katkıları oldu bu stadın. Tamamen yerli taşeronlara yaptırılmış bir yapı. 33 bin kişi kapasitesi var ancak 44-45 tane de loca var ve bin 500 araçlık otopark alanı bulunuyor. Bu yapıda ısıtma ve soğutma sistemleri de unutulmadı. Adana gerçekten çok sıcak bir memleket. Erzurum’da maç izlemek çok güzel olur ama sıcakta maç izlemek insanlar için müthiş zor. Her detay düşünüldü bu yüzden. Isıtma-soğutma, çatı kaplamasıyla son bulacak inşaat. İnsanlarımız geldiği zaman yazın terlemeden, kışın üşümeden maçlarımızı izleyecek.”

“Çevre tanzimi ve koltuklar kolay”

Stadın yapımında emeği geçen tüm milletvekillerine ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’e teşekkür eden Karslıoğlu, “Adanamız’a, Adana Demirsporumuz’a, altyapısı olan tüm teşkilatlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonrası çevre tanzimi ve koltuklar kolay. İnşaat alanımızda teknik olarak yüzde 90 seviyesindeyiz” ifadelerini kullandı.

50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak

Yeni stadın hizmete girmesiyle kentin 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP localar ile farklı branşlar için 31 spor salonu bulunuyor. Yüklenici firma ortalama 250 işçi ile vardiyalı bir şekilde 24 saat çalışıyor. Bu sayı zaman zaman 400-500’lere çıkıyor. Stat hizmete girince 46 branşta uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapılacak.
Kaynak: İHA