Adana'da Ekoturizm Çalışmaları

Adana'nın Aladağ ilçesinde Dört Mevsim Ekoturizm Çalıştayı yapıldı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aladağ’ın ekoturizm (doğa turizmi) ürün ve hizmetlerini değerlendirerek turizm potansiyeli, Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan çalıştayda ele alındı.

Kaymakam Abdullah Demirdağ, çalıştayda yaptığı konuşmada, Aladağ’ın zengin bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin kurumlar arası işbirliğiyle çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bucaköz de ekoturizmin, yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yöre insanının ekonomik kalkınmasına destek olurken sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olduğuna işaret etti.

Çalıştayda Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve Orman Genel Müdürlüğü Ekoturizm Şube Müdürü Alper Akgün ile ekoturizm uzmanları Yıldıray Lise ve Ferdi Akarsu tarafından ilçenin doğal güzellikleri, ekoturizm çalışmaları, dünyada ve Türkiye’deki başarılı örnekleri ela alan sunumlar yapıldı.

Çalıştaya, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ile Doğa Koruma Merkezi ve ilgili kurum temsilcileri ile özel teşebbüs sahipleri ve köy muhtarları da katıldı.

Kaynak: AA