ABD'nin Virginia Eyaletindeki Irkçı Gösteriler

Charlottesville kentindeki gösteriler sırasında üzerine araba sürülmesi sonucu ölen Heyer için tören düzenlendi.

ABD'nin Charlottesville kentindeki ırkçıların gösterisini protesto eden grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda ölen Heather Heyer için düzenlenen anma törenine yüzlerce kişi katıldı.

Charlottesville kentinteki Paramount Theater salonunda Heyer için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, 32 yaşında hayatını kaybeden Heyer'in 'en sevdiği' renk olması sebebiyle mor renkli kıyafet giydi.

Törende Heyer'in aile üyeleri birer konuşma yaptı.

Heyer'in dedesi Elwood Shrader konuşmasında torununun 'ABD'de özgürlük' için hayatını kaybettiğine vurgu yaparak 'Herkesi severdi ve eşitlik isterdi. Nefrete karşı durmak istedi. Biz de bu konuya bir nihayet getirerek birbirimizi sevmeliyiz.' dedi.

Annesi Susan Bro ise bir anne olarak çocuğunun cenaze törenine katılmasının zorluğunu dile getirdi.

Kızının öldürülmesini 'savunduğu değerlere bir saldırı' olarak tanımlayan Bro, 'Onu susturmak için öldürdüler, fakat başaramadılar. Görülen o ki susturmak istedikleri şey daha da güçlendi.' diye konuştu.

Törene katılmayan ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Trump paylaşımında 'İnanılmaz ve güzel insan olan Heather Heyer için anma töreni düzenleniyor. Her zaman aklımızda olacak.' ifadesini kullandı.

Charlottesville'deki protesto gösterileri sırasında ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda Heyer yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA