Vali Bilmez Köylünün Derdini Ayağına Giderek Çözecek

Ardahan Valisi Bilmez, köy ve mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmek için halkın belirlediği adreslere giderek 'yerinde halk günü' yapılmasını kararlaştırdı Bilmez: 'Köy ve mahalle halkı, mahallesinin parkında, okulunda, camisinde veya başka uygun bir yerde sorununu bizimle paylaşmış olacak. Yani, halkın ayağına gidip hizmetimizi yapacağız'

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, köy ve mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmek için Valiliğin değil halkın belirlediği adreslere giderek 'yerinde halk günü' yapmaya karar verdi.

Vali Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte halkın sorunlarının çözümü için 'halk günü' uygulaması yapıldığını belirterek bu uygulamanın sürdürüleceğini ifade etti.

Halk günlerinin geçmişte Valiliğin belirlediği adreste yapıldığını aktaran Bilmez, bundan sonra etkinliğin Valiliğin değil halkın istediği adreslerde yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Bilmez, söz konusu uygulamayla bizzat halkın ayağına gideceğini ve sorunun çözümünde daha samimi bir ortam bulacağını aktardı.

Halk günlerinin bölge halkının köy ve mahallesinde gerçekleşeceğini dile getiren Bilmez, şöyle devam etti:

'Köy ve mahalle halkı, mahallesinin parkında, okulunda, camisinde veya başka uygun bir yerde sorununu bizimle paylaşmış olacak. Yani, halkın ayağına gidip hizmetimizi yapacağız. O zaman bunun çok faydasını görmüş olacağız. Sorun daha samimi bir ortamda kolay çözülecek.'

Bilmez, halk gününe her yetkilinin katılmasını da uygun görmediğini ifade ederek 'Ayrıca, vatandaşın sorunu tarımla ilgiliyse tarım yetkilisi orada olacak. Sağlıkla ilgiliyse de o zaman sağlık yetkilisi katılmış olacak. Bu toplantı belki parkta, belki bir çay bahçesinde gerçekleşecek.' dedi.

'Yerinde halk günü' uygulamasını en kısa zamanda gerçekleştireceklerini söyleyen Bilmez, muhtarlara bu konudaki sorumlulukları konusunda da bilgi verildiğini kaydetti.
Kaynak: AA