Sorgun Devlet Hastanesinde Akılcı İlaç Standı

Yozgat Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü tarafından Sorgun Devlet Hastanesinde, akılcı ilaç kullanımı farkındalık standı açıldı.

Hastane poliklinik girişinde açılan stantta hastalara, akılcı ilaç kullanımıyla ilgili broşür dağıtıldı ve kalem hediye edilerek konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, akılcı olmayan ilaç kullanımının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Hastaların, ilaçların nasıl kullanıldığı, hangi dozda, hangi sıklıkta ve saklama koşulları hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

'Doğru uygulamada aç veya tok kullanımı, kullanım süresi, kullanım zamanı, doz değişikliği önem kazanmaktadır. Her ilacın dozaj şekli kullanım yolu aynı değildir. Kimi ilaçlar kırma, çiğneme yoluyla kimileri de suda ya da başka bir sıvıda eritme şeklinde olabilir. Bunlara dikkat ederek ilacın alımı sağlanmalıdır.'

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca da doğru ilacı, doğru kişi tarafından doğru dozda kullanılmasının önemli olduğuna değindi.

Kaynak: AA