Şile 2018'De Meydan Ve Yer Altı Otoparkına Kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile’nin meydan ve otopark ihtiyacını çözmek için 20 bin metrekarelik bir alanda 25 milyon lira bedelle yapımı devam eden zemin altı otoparkı ve 11 bin 470 metrekare kent meydanı projesinin 2018 yılının Mart ayında tamamlanacağını müjdeledi.

Şile 2018'De Meydan Ve Yer Altı Otoparkına Kavuşuyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı devam eden Şile Kent Meydanı ve Zemin Altı Otopark İnşaatı’nda incelemelerde bulundu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile İBB Bürokratlarının da yer aldığı gezide konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul için çok önemli olan Şile’deki yatırım ve hizmetleri yerinde görmek için ilçeyi ziyaret ettiklerini belirterek, Şile’ye 14 yılda 1 milyar 650 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.



İhtiyaçlar neyse önümüze gelen projeleri anında değerlendirerek kararımızı verdiklerini, hiç geri çevirmediklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, “Şunu gururla ifade etmek istiyorum; Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından önce maaş ödeyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün devasa yatırımlar yapan ve devlete yada finans kuruluşlarına günü gelmiş bir lira borcu olmayan bir yerel yönetim haline geldik. Bu Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla bize açtığı kulvarda geliştirdiğimiz çalışmalardır. Böyle bir şehirde başkan olmaktan duyduğum gururu burada ifade etmek istiyorum. Bu yetkiyi verdiği için İstanbullulara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İBB’nin İstanbul’un her noktasında her alanda çalışmasının olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, “Her gün yeni bir şantiye, yeni bir başlangıç ve yeni biten bir proje var. Şehir hizmete doymuyor ve biz de hizmet etmeye usanmıyoruz. Gece gündüz demeden kah yeraltında metro ağlarıyla örerken İstanbul’u, yer üstünde de çevre ve peyzaj yatırımlarından kentin her alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya kadar çalışmalarımızı yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Kadir Topbaş, Şile’nin geçmişte bir köy mesabesindeyken, yapılan yatırımlarla yaz aylarında birkaç yüz bin nüfusa erişen ve hafta sonları bir milyon aracın geldiğini söylenebilecek kadar yoğun bir ilçe haline geldiğini belirterek, Avrupa’da Şile ölçeğinde birçok şehrin olduğunu söyledi.



Şile’nin meydan ve otopark ihtiyacını çözmek için 20 bin metrekarelik bir alanda 25 milyon lira bedelle 525 araçlık zemin altı otoparkı ve 11 bin 470 metrekare kent meydanı inşaatını başlattıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, 2018 yılının Mart ayında tamamlanacak projede Otobüs Garı, 16 İşletme ve 6 Lokal, 30 Dükkanlık Çarşı ve 2 bin metrekare yeşil alan da olacağını belirtti.

Zemin altı otoparkın Şile’nin merkezindeki parklanma sorununu çözeceğini ifade eden Topbaş, İSPARK tarafından işletilecek otoparkın çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.



Garın transfer merkezi gibi çalışacağını dile getiren Topbaş, daha önce burada çalışan dükkân sahiplerinin mağdur edilmeden yeni dükkânlarda çalışmaya devam edeceklerini müjdeledi. Şile’nin artık doğal ürünlerini doğru kullanan ve Şile Bezi ile kendisini dünyaya hissettirmiş bir ilçe haline geldiğinin altını çizen Topbaş, “Şile artık sadece yazlık değil devamlı yaşanılmak istenen bir şehir haline geldi. Şile, yakında açılışı yapılacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Alemdağ Metro Hattı ile daha kısa shuttlelarla İstanbul’un her noktasına ulaşacak bir Şile’den bahsediyoruz” dedi.

Geçmiş deniz sezonlarında Şile’de 50-60 can kaybının yaşandığını, İstanbul genelinde plajlarda kurdukları cankurtaran sistemiyle bu kayıpların önüne geçtiklerini vurgulayan Topbaş, İBB’nin cankurtaran ekiplerinin bugüne kadar 50 bin boğulma vakasını önlediğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA