Muş'ta, ÖTV İndirimiyle Ticari Taksiler Yenilendi

Ticari araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetiyle birlikte Muş’ta birçok taksici aracını yeniledi.

Muş'ta, ÖTV İndirimiyle Ticari Taksiler Yenilendi
Şoförler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, taksici esnafına yönelik ÖTV muafiyetinden birçok esnafın yararlanıp araçlarını yenilediğini söyledi.

Hükümetin sağladığı imkanla kentte hizmet veren taksilerin artık daha lüks olduğunu dile getiren Salih Kılıç, kentte yaklaşık 170 taksici esnafının bu imkandan yararlandığını vurgulayarak, "Değişen her bir ticari takside 20 bin lira kazanç olmuştur. Bugün bir taksici esnafı için 20 bin lira iyi bir gelir kaynağıdır. Bu konuda devletimize teşekkür ederiz, çünkü yasa kapsamında yenilenen 170 ticari taksinin yolcu memnuniyetine de yansıdığını görüyoruz. Bu yasadan eski model araç kullanan esnafımız şimdi daha konforlu araçlarda yolcu taşımacılığı yapıyor" dedi.

Uzun yıllardır taksicilik yapan Fahrettin Gökarslan ise, ÖTV muafiyeti uygulandıktan sonra eski model aracını satarak yenilediğini söyledi.

Eskiye nazaran rahat çalıştığını ifade eden Gökarslan, "Bundan önce sanayiden çıkmazken, taksiyi değiştirdikten sonra bakımı hariç artık sanayiye uğramıyorum. Bu nedenle devletimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA