Marketi Gasp Eden Şahıslar Yakalanınca 'Hatırlamıyoruz' Dediler

Konya’da bir market sahibini etkisiz hale getirdikten sonra para, kontör ve sigaraları pompalı tüfek ve bıçak zoruyla gasp eden 4 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Marketi Gasp Eden Şahıslar Yakalanınca 'Hatırlamıyoruz' Dediler
Olay, geçtiğimiz Pazar günü 02.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet G.’nin (36) işlettiği markete ellerinde pompalı tüfekle ve bıçakla giren yüzü kapüşonlu şahıslar iş yeri sahibini etkisiz hale getirdikten sonra para, kontör ve sigaraları gasp ederek kaçtı. Yaşadığı olayın şokunu atlatan Mehmet G., polisi arayarak ihbarda bulundu.

Kovalamaca sonucu yakalandılar

İhbar üzerine olay yerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri olay yerindeki incelemelerin ardından şahısların kaçtığı aracın plakasını tespit ederek, olayda kullanılan 02 DA 797 plakalı aracın sahibinin ev adresine gitti. Adreste aracı bulamayan polis, şehir içindeki MOBESE kameralarından aracın gidiş istikameti olan Karatay ilçesi İstanbul Caddesi’nde aracı kovalamaca sonucu yakaladı. Araçta bulunan Mehmet Ali D. (26), Beytullah T. (29), Mehmet A. (33) ve Kamil N. (28) gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelilerden Beytullah T.’nin evinin bodrumunda yaptığı arama sonrası şüphelilerin çaldıkları malzemelerle olayda kullanılan 1 pompalı tüfek, 3 bıçak, 1 telsiz, 2 çift eldiveni ele geçirdi. Ele geçirilen malzemelerin market sahibi Mehmet G.’ye teslim edildiği öğrenildi.

Olay anını hatırlamıyorlarmış

Poliste çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen şüphelilerin ifadelerinde olaydan önce uyuşturucu madde kullandıklarını ve olayı planlayarak büfeciyi gasp ettiklerini söyledikleri iddia edildi. Şüphelilerin olay anını ise hatırlayamadıklarını söyledikleri öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Mehmet Ali D., Beytullah T. ve Mehmet A. tutuklanırken, Kamil N. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA