Malatya'da Yeni Yatırımlarla Hedef 43 Bin İstihdam

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında kentte 332 yatırımcının başvuruda bulunduğunu, 43 bin kişinin istihdamı ve 10 milyar lira yatırımın planlandığını bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valisi Ali Kaban, Erkoç ve Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza'ya iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Erkoç, ortak akılla Malatya'yı ekonomik, sanayi ve sosyal alt yapı olarak belli bir noktaya taşımanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Kayısının kentin ekonomisinin can damarı olduğunu ve 50 bin aileyi ilgilendiren bir dünya markası olduğunu aktaran Erkoç, şunlara yer verdi:

'Bu noktada hem üreticilere hem de bizlere ciddi görevler düşüyor. Malatya son yıllarda sanayileşen bir kent. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri’nde şuan da 275 işletmemiz ve 22 bin istihdam söz konusu. Cazibe Merkezleri Program kapsamında ilimize yatırım yapmak isteyen 332 yatırımcı başvuru gerçekleştirdi. Bu başvurularda 43 bin istihdam, 10 milyar lira yatırım planlanmaktadır.

İnşallah Malatya kısa süre içerisinde sanayi alt yapısını da güçlü şekilde ortaya koyarak ciddi bir istihdam ve üretim potansiyeli yakalayacak. Malatya altyapı olarak buna müsait bir şehir. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri alanından daha büyük bir alanı 3. Organize Sanayi Bölgesi alanı olarak oluşturduk. Burada birinci etapta ihalesi tamamlandı ve 66 adet parsel dağıtımı gerçekleştirildi. İkinci etapta 88 adet parsel üretildi ve inşallah gelecek ay ihalesi yapılacak.'

- Malatya'nın önü açık

Vali Ali Kaban da ziyarette Malatya'nın tarih boyunca birlikte yaşamanın merkezi olduğunu kaydederek, şunları söylediği ifade edildi:

'Bu anlamda yapılmış olan sanayi ile ilgili hususlar da büyük önem taşıyor. Güzel bir çalışma olarak başlamış, Cazibe Merkezleri ile devam ediyor ve sanayi sitelerinin dışarı taşınması sistematiği ile devam ettirirsek, Malatya'nın önü açık gözüküyor. Bu anlamda katkıların dolayı Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli başkanı ve üyelerine teşekkürü bir borç biliyoruz.'

Kaynak: AA