Kaymakam Koç 'Mucize Çocuk' Ve Ailesini Kabul Etti

Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, hastalığı nedeniyle ellerini kullanamayan ve bugüne kadar 31 kez ameliyat geçirmesi nedeniyle 'mucize çocuk' olarak anılan 15 yaşındaki Ünal Önder ve ailesini elde ettiği TEOG puanıyla fen lisesine kayıt yaptırmaya hak kazanması dolayısıyla makamında kabul etti.

Doğuştan 'Epidermolysis bullosa (kelebek hastalığı)' olan ve bu hastalık nedeniyle ellerini kullanamayan Ünal Önder, bugüne kadar 31 kez ellerinden ameliyat oldu. Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle 'mucize çocuk' olarak adlandırılan Önder, bu sene girdiği TEOG sınavında yüzde 1'lik dilime girerek Düziçi Fen Lisesini kazandı.

Düziçi Kaymakamı Koç, son tedavi işleminin ardından taburcu olarak Düziçi'ne dönen Ünal Önder ile babası Mustafa ve annesi Döne Önder ailesini makamında kabul etti.

Ünal'ın gösterdiği başarının tüm öğrencilere örnek teşkil etmesi gerektiğini dile getiren Koç, şunları söyledi:

'Ünal Önder ve ailesinin hem şahsım hem de kurum olarak her zaman yanındayım en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve bu başarılarının diğer öğrencilere örnek olmasını temenni ediyorum. Ünal’ın lise hayatında da başarılarının devamını görmek istiyorum.'

Kaynak: AA