İnciraltı'nı Planlama Süreci

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya: 'Kocaoğlu'nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir'.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Balçova ilçesindeki İnciraltı'nın planlamasına ilişkin açıkalamalarının tam bir aymazlık örneği olduğunu belirtti.

Milletvekili Kaya, yaptığı açıklamada, İnciraltı'nın planlanmasına ilişkin sorunu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

İnciraltı'nın planlanması konusunun siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğuna işaret eden Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016'da bölgede gerekli çalışmaları başlattığını anımsattı.

- 'Kocaoğlu'nun keyfi beklenmektedir'

Kaya, süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütmek istediklerini ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı'nın planlanmasına ilişkin açıklamalarını hayretler içinde takip ettiğini ifade etti.

Kaya, Aziz Kocaoğlu'nun 'İnciraltı için daha ne bekleniyor' sorusunu yönelttiğini belirten Kaya, şöyle devam etti:

'Bu kadarına da pes diyorum. İnciraltı ile ilgili yapılan planlara dava açan, mahkeme kararıyla iptal ettiren ve çözümsüzlüğe götüren Sayın Aziz Kocaoğlu değil midir? Kocaoğlu'nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir. Neyin beklendiğini en çok kendisi bilmektedir. İzmir'i ve İnciraltı'ndaki arsa sahiplerini bekleten de 2007'den beri açtığı davalarla süreci 2016'ya kadar tıkayıp çözümsüzlüğe mahkum eden de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun keyfidir.

Bu artık CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'nun tarzı olmuştur. Önce dava aç, süreci karıştır, çözümsüzlüğe it, sonra da 'bu sorun neden çözülmüyor' de. Stadyumlarda gördük, üç yıl açtığı davalarla süreci tıkadı, sonra da çıkıp 'stadyumları neden yapmıyorsunuz' dedi. Görüyoruz ki, Sayın Aziz Kocaoğlu yine oyunbozanlık peşindedir.'

Kaynak: AA