Hükümetle Memurlar Arasındaki Toplu Görüşmeler

MEMUR-SEN Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, hükümetle memurlar arasındaki toplu görüşmelere ilişkin, yoksulluk sınırının aşılması için yüzde 50 oranında bir artışa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Cebeci, yazılı açıklamasında, 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini değerlendirdi.

Görüşmelerde 2018 için yüzde 16, 2019 için ise yüzde 18'lik bir tekliflerinin söz konusu olduğunu ifade eden Cebeci, en düşük devlet memuru maaşının, bekar, çocuğu olmayan bir hizmetli için 2 bin 405 lira, yoksulluk sınırın ise 4 bin 800 lira olduğunu ifade etti.

Hükümetin teklifini kabul etmediklerini vurgulayan Cebeci, şunları kaydetti:

'Yoksulluk sınırının aşılması için yüzde 50'lik bir artışa ihtiyaç var. 4. Dönem Toplu Sözleşme'nin kamuoyu gündemine girmesinden bu yana çok temel bir şeyi ifade ederek, 'yeni ve büyük Türkiye söylemi, masada yansıtılsın, 4. Dönem Toplu Sözleşmesi bir milat olsun' dedik. Türkiye'nin uluslararası alanda güçlenmesi, ekonomik anlamda büyümesinin kamu görevlilerine yansımasını istemek gibi temel bir teklifimiz oldu. Alım gücümüzün düştüğünü görüyoruz. Bize 'ayağınızı yorgana göre uzatın' denilmesin. Yeni Türkiye, yorganın ayağa göre büyütüldüğü bir Türkiye olmalı.'

Kaynak: AA