Hamas İle Fetih Arasındaki Anlaşmazlıklar

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hamas'ın kararlarından vaz geçmesi ve İdari Komitesi’ni lağvetmesi gerektiğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas Hareketi’nin kararlarından vazgeçmesi ve İdari Komitesi’ni lağvetmesi gerektiğini söyledi.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde Fetih Hareketi ve Merkez Komitesi üyeleriyle bir araya gelen Abbas, Gazze Şeridi’ne yönelik uygulamalarının, kararlarından vazgeçmesi ve İdari Komitesi’ni lağvetmesi gerektiği konusunda Hamas yöneticilerine açık işaret olduğunu belirtti.

Abbas, Hamas’ın Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne Gazze’de görevini yerine getirmesine izin vermesi ve genel seçime gitmesi gerektiğini ifade etti.

AA muhabirine 13 Ağustos'ta açıklama yapan Fetih'in Gazze'deki yetkililerinden Ziyad Matar, 'Sekreter ve üyelerin onayıyla, maaş kesintileri, çalışanların erken emekli edilmesi ve hastaların yurt dışı çıkışlarındaki sorunlar olmak üzere Gazze Şeridi’ne yönelik uygulamalara karşı protesto olarak Fetih'in faaliyetlerini durdurma kararı alındı.' demişti.

Filistin hükümetinin söz konusu uygulamaları yerine getirmeye kararlı olduğunu daha önce dile getiren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fetih üyelerini de etkileyen uygulamaların Hamas Hareketi’ni mevcut ayrılığı sonlandırmaya, İdari Komitesi’ni lağvetmeye ve Gazze Şeridi’nin yönetimini Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne teslim etmeye zorlamayı amaçladığını savunmuştu.

Kaynak: AA