GÜ'ye Öğrenciler İlgi Gösterdi

Giresun Üniversitesinde (GÜ), ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre 8 fakülteden 5'inde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, lisans düzeyinde eğitim veren tıp, fen edebiyat, iletişim, sağlık bilimleri ve İslami ilimler fakültelerinde yüzde 100 doluluk rakamlarının yakalandığı belirtildi.

Bunun dışında, iktisadi ve idari bilimler fakültesinde yüzde 65,5, eğitim fakültesinde yüzde 84,20, mühendislik fakültesinde yüzde 90,81 doluluğa ulaşıldığı kaydedilen açılamada, ek yerleştirmelerle bu fakülteler de yüzde 100'e yakın bir oran doluluk elde edilmesi beklendiği ifade edildi.

- İlçelerdeki yüksekokullar da ilgi görü

Açıklamada, Bulancak, Görele ve Şebinkarahisar ilçelerindeki yüksekokullarda da yüzde 100'e varan yerleşme oranlarının yakaladığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

'Karadeniz Bölgesi'nde 2000 yılından sonra kurulan 13 üniversite arasında Giresun Üniversitesi, lisans düzeyinde Düzce Üniversitesinden sonra en çok tercih edilen üniversite olmuştur. Ön lisans düzeyinde yapılan yerleştirme sonuçlarına göre ise üniversitemiz 13 üniversite arasından dördüncü sırada en çok doluluk oranına sahip olan üniversite olmuştur.'

Karadeniz Bölgesi'ndeki 13 üniversitenin lisans düzeyinde doluluk ortalamasının yüzde 85,66 olmasına karşın Giresun Üniversitesinde bu oranın yüzde 88,41'e seviyesinde olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca şu bilgilere yer verildi:

'Bu üniversitelerin ön lisans düzeyinde doluluk oranlarının ortalaması ise yüzde 58,70'de kalırken, üniversitemizin doluluk oranı yüzde 64,03'e kadar çıkmıştır. Bu yönüyle üniversitemiz, Karadeniz Bölgesinde 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında doluluk oranı bakımından ilk sıralarda yer almaktadır.Türkiye devlet üniversiteleri sıralamasına göre ise ön lisans programlarında yerleşme oranı yüzde 63,12 olarak gerçekleşirken, Giresun Üniversitesinde bu oran yüzde 64,03 olarak Türkiye ortalamasının bir puan üzerinde gerçekleşmiştir.'

Kaynak: AA