Belediyeden 5 İlçeye Katı Atık Bertaraf Tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesince Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bertaraf edileceği Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapımına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tesisin tamamlanmasıyla 5 ilçeden toplanan katı atıkların çevre kirliliği ve halk sağlığına yapacağı olumsuzluklara son verileceği belirtildi.

Atıkların ekonomiye kazandırılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan tesis, Tavas'ın Nikfer Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşık 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak. Tesise Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan evsel katı atıklar getirilecek. Daha önceden söz konusu ilçelerde gelişigüzel atılan evsel katı atıkların, vahşi depolama suretiyle bu alanlara dökülmesi önlenerek çevrenin ve yerleşim yerlerinin olumsuz yönde etkilenmesine son verilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle 5 ilçeden toplanan evsel katı atıkların bertaraf edilmesi, atık pillerin geçici depolanması, organik atıkların kompostlaştırılması, kaynağında ayrı toplanacak ambalaj atıklarının cinslerine göre ayrıştırılması ve ambalaj atıklarının ekonomiye geri kazandırılması sağlanacak.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çevreye büyük önem verdiklerini belirterek, 'Denizlimiz çevre duyarlılığı konusunda en üst seviyede olan bir şehir. Geleceğe dönük nüfus ve atık projeksiyonlarının oluşturulduğu tesis iki kademeli olarak tasarlandı. 5 ilçeye uzun yıllar hizmet verecek. İhtiyaç olan tüm bölgelerde katı atıkların bertaraf edilmesine yönelik yatırımlarımız sürecek.' dedi.

Kaynak: AA