17 Ağustos'un Yıl Dönümünde Efeler Halkı Bilinçlendirilecek

Efeler Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (EFEKOM) 17 Ağustos depreminin 18. yıl dönümünde Efeler halkı için ücretsiz afet eğitimi düzenleyecek.

17 Ağustos'un Yıl Dönümünde Efeler Halkı Bilinçlendirilecek
17 Ağustos 1999’da Kocaeli Gölcük merkezli, saat: 03.02’de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren Kocaeli’nden başlayarak tüm Marmara’yı sarsan, İzmir ve Ankara’yı da etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 18 yıl geçti. Resmi verilere göre yüz binlerce konut ve iş yerinde hasar oluşurken, 17 bin 480 kişi hayatını kaybederek, 48 bin 901 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan felaket ile birlikte bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleşen Türkiye’de, deprem ve doğal afetlere yönelik eğitimler ülke genelinde düzenlenmeye devam ediyor. EFEKOM koordinasyonunda 17-18 ve 19 Ağustos’ta düzenlenecek bir dizi etkinlik ile Gölcük depremi anılarak depreme dikkat çekilecek.

Bölgemizde son günlerde meydana gelen deprem aktiviteleri nedeniyle Aydınlı hemşehrilerimize deprem farkındalığı yaratmak için, 17 Ağustos Perşembe günü saat: 17.00’da Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’ndeki fotoğraf sergisi ile etkinlikler başlayacak. Sergi açılışının ardından saat: 18.00’da da, 1999 Depremi Arama ve Kurtarma Saha Sorumlusu A. Serdar Demirel, ‘Milad Marmara Depremi’ konulu söyleşi ile Efeler halkına depremi anlatacak.

Etkinlikler kapsamında 18 Ağustos ve 19 Ağustos tarihlerinde saat: 14.00-16.00 arasında Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde birey ve aileler için de afet eğitimi düzenlenecek. Yetkili kişiler tarafından verilecek olan eğitimde, ilçe halkı olası bir depremde yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda bilinçlendirilecek.
Kaynak: İHA