Yıldırım'ın Bağımlılıkla Mücadele Projesi Türkiye'ye Örnek Oldu

Bursa’da madde bağımlılığının önlenmesi maksadıyla hayata geçirilen ‘Değerlisin, sağlıklı kal’ projesi, TBMM ve Başbakanlığın yayımladığı uyuşturucu faaliyet raporunda örnek proje uygulaması olarak yer aldı.

Yıldırım'ın Bağımlılıkla Mücadele Projesi Türkiye'ye Örnek Oldu
Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde Bursa Valiliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı iş birliğiyle ‘Değerlisin, sağlıklı kal’ sloganıyla başlatılan ve zararlı alışkanlıkların önlenmesini hedefleyen proje, TBMM ve Başbakanlığın yayınladığı uyuşturucu faaliyet raporunda örnek proje seçildi. Aile hekimlerinden sağlık çalışanlarına, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından okul yöneticilerine, anne ve babalardan din görevlilerine, muhtarlardan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine ve gençlere olmak üzere 9 bin 913 kişiye eğitim verildi.

Yıldırım’da kurulan stantlarda vatandaşa bilgilendirici broşürler de dağıtılan projede ilçedeki 31 camide de binlerce vatandaşa eğitim verildi.

Böylece ilçede yaşayan her 30 kişiden biri bu projeden faydalanmış oldu.

gençlerin öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri bertaraf etmek ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Günümüz gençliğinin önündeki en büyük tehlike madde bağımlılığı. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu illete karşı topyekûn savaş açtık. Bedeli ne olursa olsun gençlerimizi bu illetin pençesine teslim etmeyeceğiz. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizle binlerce gencimize ve ailelerine ulaşarak madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Gençlerin beklentileri ve talepleri ile ilgili sürekli araştırmalar yaparak, buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda projeler geliştirdiklerini kaydeden Başkan Edebali, “İlçemize, gençlerimizin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak, beklentilerine cevap verecek gençlik merkezleri kazandırıyoruz. 75. Yıl Gençlik Merkezi faaliyetlerine başladı.

Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmed Gençlik Merkezleri’ni de çok yakında ilçemize kazandıracağız. Gençlik merkezlerimizin bünyesinde eğlence salonlarından kütüphaneye, seminer ve sinema solanlarından atölyelere gençlerimizin tüm beklentileri karşılık bulacak. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Yıldırım’da yükseliyor. Gençlerimizin yaşadıkları şehre aidiyetlerini güçlendirmek ve onların fikirlerinden istifade etmek için münazara yarışmaları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA