Tuşba'da Tüm Mahallelerin Çehresi Değişiyor

Van’ın Tuşba Belediyesi, ilçesi genelinde asfaltlama ve park yapım çalışmalarına hız vererek, adeta her yeri inşaat alanına dönüştürdü.

Tuşba'da Tüm Mahallelerin Çehresi Değişiyor
Tuşba Belediyesi, kısa iş sezonuna rağmen büyük parklar, rekreasyon ve mesire yerleri, Van Evleri Mahallesi, nizami futbol sahası, sentetik çim sahaları, aile ve kadın destek merkezleri, mavi bayraklı halk plajı ve daha pek çok büyük projeyi hayata geçirebilmek için gece gündüz demeden faaliyetine devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt çalışmalarıyla adeta Tuşba’nın çehresini değiştirmeye devam ederken, ‘nereden nereye’ dedirtecek prestijli sokak iyileştirmeleri ve yol yapımıyla adeta halkın gönlüne dokunmaktadır. Abdurrahman Gazi Mahallesi, yapılan asfalt çalışmasından sonra çehresi tamamen değişirken; Akköprü, İstasyon, İskele, Altıntepe, Seyrantepe, Beyüzümü, Şemsibey, Bardakçı ve Kalecik mahallelerinde ise çalışmalar sırayla devam ediyor. Ayrıca bu mahalle aralarındaki okul bahçeleri, cami, taziye evleri, aile sağlık merkezleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda imara uygun tüm yollar sıcak asfalt ile kaplanıyor. Yapılan çalışmalar hem mahalle sakinleri hem de mahalle muhtarlarından takdir alıyor.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde tamamlanan ve Akköprü Mahallesi’nde yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışanlardan bilgi aldı. İlgili birim müdürlerine ve yüklenici firma yetkililerine çalışmaların daha da hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Abdurrahman Gazi Mahallemiz, Tuşba ilçemizin en merkezi mahallesidir. 3 yılda imara uygun olan bu mahallemizde tüm belediyecilik hizmetleri açısında örnek teşkil etmektedir. Üç yıl içinde Tuşba ilçe sınırları dâhilindeki imar planlarına uygun olarak çok güzel hizmetler kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar Abdurrahman Gazi Mahallemize 5 modern park kazandırdık. Bununla birlikte poşetleme sistemi, çöpleri alma hizmetimiz, çevre düzenlemeleri, stabilize, reglaj ve modern asfalt çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah Abdurrahman Gazi Mahallemiz gibi diğer mahallelerimiz için de çok güzel projelerimiz mevcuttur ve bunları hayata geçirmek için çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz” dedi.

“Abdurrahman Gazi Mahallemiz, Tuşba’mızın merkezi, kalbi konumundadır” diyen Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Abdurrahman Gazi Mahallemiz; altyapı, ekonomi, eğitim, ulaşım, kültür, spor ve sosyal, coğrafi ve ekolojik konum itibari ile gelişmeye ve büyümeye müsait bir mahallemizdir. Başta imar planlarının tamamlanmış olması, alt ve üst yapıların tamamlandığı için planlanan çalışmalarımız ve projelerimizle bu güzel mahallemiz Tuşba’mızın kalbi olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile kent kimliğine uygun olarak düzenli ve nizami hizmetler olarak mahallemizin gelişme potansiyeline katkı sağladık. Bundan sonraki sokak iyileştirilmesi projelerimizle mahallemizi geliştirerek çarşı merkezi haline getireceğiz.”

Kendi mahallesinde gerçekleştirilen ve adeta bir şantiyeyi andıran çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdurrahman Gazi Mahallesi Muhtarı İsa Öznur ise; "Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye Abdurrahman Gazi Mahallesi sakinleri adına ve muhtarlığım adına yapılan bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Abdurrahman Gazi Mahallemizin ana arterleri ve ara sokaklarında standartları daha da yükseltecek asfalt uygulamaları yapılmaktadır. Mahallemiz ile ilgili her talebimizi yerine getiren Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’ye teşekkür ediyorum. Dile getirdiğimiz makul tüm isteklerimizi vaktinde yaptığı için ve hiçbir zaman bizi geri çevirmediği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hizmetlerinde de belediye başkanımıza başarılar diliyorum. Öncelikle Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Bey’e ve belediye çalışanlarına, mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı ve göstermiş olduğu fedakârlıklardan ötürü minnettarlığımızı sunuyoruz. Benim mahalleme yaptıkları asfalt, çocuklarımız için kazandırılan parklar olsun, tüm hizmetler mükemmel. Özellikle son üç yılda yapılan parklar, Abdurrahman Gazi Mahallemize nefes aldırarak çehresini tamamen değiştirdi. Yeşil alanlar, dinlenme ve eğlenme yerleri; çocukları, gençleri ve kadınları çok memnun etmektedir. Bu ve periyodik yapılan temizlik ve çevre koruma faaliyetleriyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmalarından tüm mahalleliler olarak çok memnunuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA