TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Kutluca Açıklaması

'AB ülkeleri, Türkiye'nin insana verdiği değerlerden ders çıkarmalıdır'.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'nin insana verdiği değerden ders çıkarması gerektiğini belirtti.

Kutluca, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin belli başlı sorunlarından birinin göç krizi olduğunu kaydetti.

Uluslararası göçün tarihten bu yana hep var olduğunu ifade eden Kutluca, şunları belirtti:

'Vatansız, yurtsuz kalan insanlar, savaşlar, daha iyi bir hayat standardı yakalamak veya köle ticaretiyle topraklarını terk etmeye mecbur bırakılıyor. Özellikle 2011 yılında Suriye'de başlayan karışıklıklar ve çatışmalar neticesinde Türkiye, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumuna geldi. 2015 yılından itibaren sığınmacı krizine daha duyarsız kalan ve verdiği sözü tutmayan AB ülkeleri, Türkiye’nin insana ve insanlığa verdiği değerlerden ders çıkarmalıdır. Öyle anlaşılıyor ki Türkiye-AB ilişkileri siyasi açıdan, gerekse insani yardım ve güvenlik açısından önemli gündem maddeleri oluşturmaya devam edecektir. Temennimiz bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır.'

Kutluca, göç krizinin çözümünün ilk şartının göçe kaynaklık eden bu ülkelerdeki mevcut durumun değişmesine bağlı olduğunu vurguladı.

Dezavantaj gibi görünen göç krizinin, avantaja çevrilmesinin mutlaka bir yolunun olduğunu belirten Kutluca, TÜMSİAD olarak, daima devletin yanında olduklarını kaydetti.
Kaynak: AA