Sındırgı'da 'Menopoz Okulu' Açıldı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, devlet hastanesi ve belediyenin iş birliğiyle 'Menopoz Okulu' açıldı.

Sındırgı'da 'Menopoz Okulu' Açıldı
Sındırgı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, devlet hastanesindeki bir oda belediye tarafından kadınlara menopoz dönemine ilişkin yardımcı olmak amacıyla 'Menopoz Okulu' olarak düzenlendi.

Sındırgı Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Ersal, konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, belediye iş birliğiyle oluşturdukları 'Menopoz Okulu' ile kadınlara bu dönemde yaşanan sıkıntılarla baş etme yöntemleri ile bu dönem ve sonrasında sağlık açısından dikkat etmeleri gerekenlerin anlatılacağını dile getirdi.

Bunun için 5 haftalık bir eğitim programı hazırladıklarını anlatan Ersal, şunları kaydetti:

'Bu beş haftanın sonunda da katılan vatandaşlarımıza sertifika vermeyi planlıyoruz. Burada bizim sorumlu ebelerimiz ve hemşirelerimiz ile birlikte onlara hayatlarının kalitesini arttırmak için bu menopoz döneminin bilgilerini, gerekliliklerini, yapması gereken egzersizleri, bununla birlikte toplum sağlığı merkezimiz ile birlikte KETEM gibi kanser taramalarını, gerekli ilaç tedavilerini neler olması konusunda kendilerini bilgilendirmeye çalışıyoruz. Sonuçların hayırlı olmasını umuyoruz.'

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da her alanda ilçeye yenilikler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Menopoz Okulu'nun da bunlardan biri olduğunu ifade eden Yavaş, tüm kadınları menopozla ilgili bilgilenmeleri adına bu okulda verilecek eğitimlere katılmaya davet etti.

Kaynak: AA