Selimiye'de Kur'an Okuma Yarışması Düzenlendi

Edirne Müftülüğü tarafından Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin katılımıyla Selimiye Cami'nde Kur'an-ı Kerim güzel okuma ve dini bilgiler yarışması düzenlendi.

Edirne ve ilçelerinde yaklaşık iki ay boyunca süren yaz Kur'an kurslarının finali, Selimiye Cami'nde düzenlenen yarışmalarla yapıldı.

Kur'an-ı Kerim güzel okuma ve dini bilgiler kategorilerinde 14 kız 14 erkek yarışmacı, birinci olmak için Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm başkanlığındaki jüri önünde ter döktü.

Müftü Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca organize edilen yaz Kur'an kurslarının başarıyla tamamlandığını belirterek Edirne'deki kursu güzel bir yarışmayla bitirdiklerini söyledi.

Yaz Kur'an kurslarının öğrencilere hem dini hem de ahlaki bilgiler kattığını ifade eden Üzüm, şöyle konuştu:

'Edirne merkez ve ilçelerden gelen öğrencilerin katılımıyla Kur'an-ı Kerim okuma ve dini bilgiler yarışması yapıyoruz. Yarışmada kız ve erkek öğrencilerimiz ayrı biçimde yarışacak. İlçelerinde başarılı 28 öğrencimiz bu kutsal mekanda Selimiye'de bir araya geldi. Burada güzel bir yarışma yapıyoruz. Kurslar hem tatil hem eğlence hem spor hem de dini ve ahlaki bilgilerin verildiği bir ortamda geçti. Öğrencilerimizin edindiği bilgiler aynı zamanda seçmeli Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri içinde destek oluyor. Kalitenin arttırılmasına da yardımda bulunuyor. Yaz Kur'an kurslarını bu bakımdan önemsiyorum. Bu kurslara çocuklarını gönderen ailelere teşekkür ediyorum. Tüm ailelerin çocuklarını bu kurslara göndermesini temenni ediyorum.'

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Kaynak: AA