Romanlar İçin Gezici İş Ve Eğitim Merkezi Projesi

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğince yürütülen proje kapsamında eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Samsun'un Canik ilçesinde Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğince yürütülen Romanlar için Gezici iş ve Eğitim Merkezi Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Romanlar için Gezici iş ve Eğitim Merkezi Projesinin kapanış töreni bir otelde yapıldı.

'Samsun'da Roman olmak' konulu belgeselin tanıtımının yapıldığı törende, daha sonra cilt bakımı, klasik danslar ve misinalı takı yapımı kurslarını başarıyla tamamlayan 75 kursiyere sertifikaları verildi.

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, törende yaptığı konuşmada, Romanların okuma ve yazma konusunda eksiklikleri olduğunu söyledi.

Üniversite mezunu gençlere iş bulma konusunda sonuna kadar destek verdiklerini belirten Kubalı, 'Üniversite mezunu çok az, işsizlik çok fazla. Bu proje sayesinde günübirlik, haftalık çalışan Roman vatandaşlarına umut oluyoruz. Bu projelerin devamı katlanarak gelecek ve desteğimizi sonuna kadar vereceğiz.' dedi.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ise Romanların yaşam standartları ve konut sıkıntıları dile getirerek, 'Romanların en kısa zamanda mülkiyet sorunu çözülmelidir. Bunun peşine sırasıyla eğitim ve sağlık sorunları giderilip yaşam standartlarını, refahlarını yükseltmeliyiz.' deye konuştu.

Törene, Canik Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü Birimi Hamza Aygun, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa Kınık, Proje Yetkilisi Hicran Karadoğan Kınık da katıldı.
Kaynak: AA