Pursaklar'da Yaz Spor Okulu Coşkusu

Pursaklar Belediyesinin her yıl düzenlediği yaz spor okulları bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Okul bahçelerinde yapılan yaz spor okullarında sona gelinirken yüzme ve salon sporları devam ediyor.

Pursaklar'da Yaz Spor Okulu Coşkusu
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yılında hayata geçirdiği “Okullar Hayat Olsun” projesi beş yıldır Pursaklar’da uygulamaya konuluyor. Bu yılki yaz spor okuluna kayıt yaptıran yaklaşık iki bin öğrenci, belirlenen okulların bahçesinde yaz spor okuluna katıldı.

Pursaklar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün imzalamış olduğu protokol çerçevesinde okul bahçelerinde ve kapalı salonlarda alanlarında uzman beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde futbol, basketbol, voleybol, taekwondo branşlarında eğitim alan öğrenciler, sporun keyfini çıkarttı. Spor eğitiminin yanı sıra adab-ı muaşeret eğitimi de alan çocuklar, okullarla, sınıflarıyla olan bağını yaz tatilinde de sürdürdü. Yaz spor okulunda yüzme kursunu da devam ettiren Pursaklar Belediyesi, yüzlerce çocuğa havuzlarda yüzme öğretip spor yaptırmaya devam ediyor. Ayrıca yaz spor okullarına katılan bütün öğrencilere belediye tarafından spor kıyafetleri hediye edilmişti.
Kaynak: İHA