O görüntüler dini hedef göstermeye mi yönelik?

Tramvayı durdurup namaz kılan adam, otobüsü durdurup namaza duran şoför, plajda bikinisiyle namaz kılan kadın... Son günlerde sosyal medyada yayılan bu ilginç görüntüler acaba dini hedef göstermeye mi yönelik?

O görüntüler dini hedef göstermeye mi yönelik?
O görüntüler dini hedef göstermeye mi yönelik?
İzmir'de tramvay yolunda namaz kılan bir vatandaş nedeniyle bir tramvayın beklemesinden sonra İstanbul'da da bir halk otobüsü şoförü, namaz molası vermişti.

Ve şimdi de bir kadının plajda bikiniyle namaz kılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Gazete programında Ömür Varol, bu ilginç olayları bugünkü programında masaya yatırdı.

'Ne diyelim şaşırıyoruz' ifadesini kullanan Varol, 'İşin içinde din, namaz olunca kelimeleri çok iyi seçmemiz gerekiyor. İster yabancı olsun, ister Türk olsun bir genç kızın bikiniyle plajda böyle bir görüntü vermesine dünyanın her yerinden tepkiler var. Hedef burada dinle alay etmek mi, dini aşağılamak mı? Çünkü inanan hiç kimse bu görüntüyü kabul etmiyor' şeklinde konuştu.
 
Ömür Varol, 'Bu üç görüntüyü yan yana getirdiğimizde bunlar acaba dini hedef göstermeye yönelik mi, dinden soğutmaya yönelik mi? soruları akıllara geliyor' dedi.