Kırkpınar Ağasına Kurtdereli Güreşleri'nde Coşkulu Karşılama

Bu yıl 37’ncisi düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne davetli olan 657’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin coşku ile karşılandı.

Kırkpınar Ağasına Kurtdereli Güreşleri'nde Coşkulu Karşılama
Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin dualı çayır olarak kabul edilen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri sahası girişinde davullarla karşılandı. Protokol tribüne kadar halkı selamlayan ağaların ağası Ahmet Çetin 656 yıldır devam eden geleneğin sürdüğü yağlı güreşlerin ağası olarak diğer illerde yapılan yağlı güreşlerimize de imkanlar dahilinde katılacağını belitti.

Ağa Çetin, Ata sporu olan yağlı güreşleri gelenek ve göreneklerimize göre yaşatmaya devam edeceğini söyledi.



"Ağaların desteğini aldık’’

Türkiye’nin diğer bölgelerindeki yağlı güreşlerin ağaları ile görüşmelerde güreş ağalarının hakları ve neler yapılacağı ile ilgili görüşmelerin yapıldığını belirten 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, "Sadece Kırkpınar’ın değil diğer yağlı güreş ağalarının da sıkıntıları olduğunu gördük ve yapılan görüşmeler sonucunda ağaların tam desteğini aldık. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Musa Aydın beye de sıkıntıları anlattığımızda bizim haklı olduğumuzu vurguladı. Yakında tüm ağalarımız ile birlikte Ankara’da sayın başkanımız nezdinde bir toplantı yapacağız" dedi.

Kaynak: İHA