Kayseri'de Eski Sokak Oyunları Yaşatılıyor

Kocasinan Belediyesi tarafından yaz tatili dolayısıyla çocuklara yönelik düzenlenen sokak oyunları büyük ilgi görüyor.

Her hafta farklı mahallelerde gerçekleştirilen Sokak Oyunları Şenliği'nin bu seferki durağı Turgut Reis Mahallesi oldu. Sokak oyunlarında çocuklar, doyasıya eğlenirken aileleri de geçmişte oynadıkları oyunları tekrar görmenin mutluluğunu yaşadı.

Oyunlarda kıyasıya yarışan çocuklara sürpriz yaparak, etkinliğe katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, onların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Çolakbayrakdar, çocukların isteğini kırmayarak halat çekme yarışına katıldı.

Kocasinan Belediyesi olarak 7'den 70'e kadın-erkek, genç-yaşlı herkese hizmet edebilmek için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Çolakbayraktar, 'Belediye hizmetlerinin yanı sıra çocuklarımız ve gençlerimizi daha da mutlu edecek ve eğlendirecek etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerde çocuklarımız mutlu olurken, onlarla birlikte aileler de mutlu oluyor ve yüzleri gülüyor. Sizlerin mutluluğu bizim de mutluluğumuz demek. Bizler Kocasinan olarak kocaman bir aileyiz. Bu aile içerisinde hep beraber gülmeli, eğlenmeli ve hep beraber mutlu olmalıyız. İnşallah her geçen gün mutluluğunuz daha da artar.' dedi.

Sandalye kapmaca, halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi oyunlara katılan çocuklar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, oyun oynamanın tadına vardı.

Çolakbayrakdar, etkinlikte vatandaşlara pilav ikram etti.

Kaynak: AA