Havza'da Engellilere Yönelik El Sanatları Kursu

Havza Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mehmet Akif Bilen, İŞKUR işbirliğiyle engellilere yönelik açtıkları dekoratif el sanatları kursunda incelemelerde bulundu.

Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde devam eden kursu ziyaret eden Bilen, çalışmaları inceleyerek kursiyerler ile sohbet etti.

Kurslarla engellilerin sosyal hayata katılmaları ve meslek sahibi olmalarını sağlamanın amaçlandığını belirten Bilen, şöyle konuştu:

'25 engelli kursiyerimiz 80 gün kurs görecek. Bu süre boyunca günlük 25 lira cep harçlığı alacaklar. Amacımız engellilerimizin bir taraftan sosyal hayata katılmalarını sağlamak bir taraftan da bir meslek sahibi olmalarını temin etmek. Bu kursta yapılan dekoratif ürünlerimiz çeşitli programlarda açılacak sergiler ile satışa sunulacak. Kursumuzda engellilerimizin becerilerine göre alüminyum folyo kabartma, ahşap boyamacılığı gibi çeşitli konularda eğitimler verilmekte. Kursumuzun açılması için Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde yer veren Sayın Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz’e teşekkür ederim. İnşallah belediyemiz ile engellilerimiz için daha güzel hizmetlerde beraber çalışacağız.'

Ziyarette Bilen’e eşlik eden Havza Engelliler Derneği Başkanı Şaban Altınsoy ise açılan bu tür kursların engellilerin sosyal hayata uyumu açısından önemli olduğunu vurgulayarak, 'Belediyemiz ve HEM Müdürlüğümüz engelliler için güzel çalışmalar yapmakta. Her iki kurumunda yetkililerine teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA