Halk Dansı Kafkaslardan Birecik'e Uzandı

Azerbaycan Devleti Halk Dansları Kafkas Şamil Gösteri Grubunun Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde belediyenin organizasyonu ile gerçekleştirdiği gösteri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Halk Dansı Kafkaslardan Birecik'e Uzandı
Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kent halkının bu alandaki ihtiyaçlarını da karşılayan Birecik Belediyesi, dünyanın önde gelen gruplarından Azerbaycan Devleti Halk Dansları Kafkas Şamil Gösteri Grubunu ağırladı. Azeri grup, 15 Temmuz Şehitler Parkında toplanan Bireciklilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Alkış yağmuru

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Birecik İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ve AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ile çok sayıda davetlinin ilgiyle izlediği gösteri, baştan sona hiç düşmeyen temposuyla izleyenlerden tam not aldı. Vatandaşlar, gösteri sonunda grubu alkış yağmuruna tuttu.

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, etkinliğe katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, zaman zaman bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız daha güzel, daha iyi işler yapmak. Çünkü sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz” dedi.

“Bu millet büyük bir millet”

Gösterinin gerçekleştiği alanda 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası günlerce demokrasi nöbeti tutulduğunu hatırlatan Pınarbaşı, “15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. O gece, bu milletin alın teri ile alınmış silahı, tankı ve uçağıyla bu ülkeyi yok etme çabası içerisindeki bir avuç gafili, bir avuç kendini bilmez vatan hainini gördük. Ama bu millet hakikaten büyük bir millet. O kabus gibi gecede, o zifiri karanlıkta yaşananlara hep birlikte dur dedi” ifadelerini kullandı.

“Biz hep birlikte Türkiye’yiz”

Sabahı büyük bir destana dönüşen o gece yaşananları asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Pınarbaşı, “Biz bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, dik olalım, ayakta duralım, güzelim bayrağımızın gölgesinde hep birlikte yaşayalım. Çünkü Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ve Lazı ile biz bir bütünüz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Et ve tırnağız. Bin yıldır birlikte yaşayan bu insanlar neden birbirinden ayrılmak istesin. Ayrılmak isteyen de yok. Türkiye ile hesaplaşmak isteyip de yüz yüze gelemeyen kalleşler, bu milletin içerisine nifak sokarak, Suriye gibi, Irak gibi yapıp, bu ülkenin zenginliklerine sahip olmak istiyorlar “ şeklinde konuştu.

Adeta nefes kesen muhteşem gösterinin sonunda dev boyutta Türk Bayrağı ile final yapan ekip, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nı sahneye davet ederek, kendilerini Birecik halkı ile buluşturmalarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA