Genel Sekreter Bayram'dan, Kent Meydanına İnceleme

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, eski valilik binasının bulunduğu alanda yapılan kent meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmalarını yerinde inceledi.

Genel Sekreter Bayram'dan, Kent Meydanına İnceleme
Yeraltı otoparkı Kocaeli’nde ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olan kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekebilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak. Katlı otoparkın hemen önünde bulunan tramvay durağı da araçlarını park eden vatandaşların ulaşımlarını sağlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram da inşa edilen otopark alanında incelemede bulundu. Otoparkın park yerinden tasarruf sağlayacağını belirten Bayram, “Otopark yarı otomatik sistemle çalışacak ve 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metre kare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlar asansörler ile sağlanacak” dedi.

Kapalı otoparkın üzerinde düzenlenecek Kent Meydanı kente cazibe katacak. Meydandaki kaplamalarda granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılacak. Işıklı kuru havuz da bulunacak olan meydanda, tasarıma uygun zemin aydınlatması ve yüksek aydınlatma yapılacak.
Kaynak: İHA