Eski Valinin Cep Telefonunda Adil Öksüz'ün De Ekli Olduğu 'Bylock' Çıktı

Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi Mahkemede, 'ByLock' programı ile ilgili KOM'dan gelen değerlendirme tutanağına göre, eski Vali Oğuz'un hattına programın avukat oğlu tarafından yüklendiği, programa eklenenler arasında FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğu belirtildi

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iş adamları Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde 'Isparta bölge imamı' olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün 'üniversite imamı' Cabir Doğan ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Mahkemede, 'ByLock' programı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden (KOM) gelen tespit ve değerlendirme tutanağı değerlendirildi.

Tutanağa göre, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un hattına 'ByLock'un davada kendisini savunan ve bu duruşmaya katılmayan avukat oğlu Fatih Oğuz tarafından yüklendiği belirlendi. Ayrıca programa eklenenler arasında FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğu tespit edildi. Tutanakta, programa 'fth' kullanıcı adıyla 2 kez girildiği de belirtildi.

Tespit tutanağına ilişkin soruları yanıtlayan Oğuz, 'ByLock'un ne olduğunu bilmediğini, tutuklu olduğu için araştırma fırsatının olmadığını iddia etti.

Mahkemenin gerçekleri ortaya çıkaracağı inancında olduğunu ifade eden Oğuz, mahkeme başkanının 'Adil Öksüz'ü tanıyor musun?' sorusuna ise 'Hayatım boyunca ne ben onu gördüm ne de o beni gördü.' cevabını verdi.

'ByLock' indirildiği tespit edilen ADSL hattını yıllar önce oturduğu evde kullandığını, daha sonra o evde oğlu Fatih Oğuz'un oturduğunu iddia eden Oğuz, 'ByLock'u kimin yüklediğini bilmediğini öne sürdü.

'ByLock' programıyla ilgili raporları gelen diğer sanıklar da programı kullanmadıklarını iddia etti.

Duruşmada daha sonra diğer tutuklu sanıklar savunma yaptı.

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA