Darbe Karşıtı Kişilere Ateş Eden Sanıkların Duruşmasına Devam Edildi

İzmir’de, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş açarak bir kişiyi yaralayan tutuklu sanık ve tutuksuz 4 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Tutuklu sanık Metin A., yaralama olayını gerçekleştirdiğini kabul ederken, “FETÖ şerefsizliğini kabul etmiyorum. Benim FETÖ ile alakam yok. Fethullah Gülen’in de, onun köpeklerinin de Allah belasını versin” dedi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4. duruşmada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş açarak bir kişiyi yaraladığı iddia edilen biri tutuklu 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Metin A, tutuksuz sanıklar C.C.A, C.G.B., S.K., A.C., sanık avukatları ve olayda yaralanan Ali Gürsu’nun avukatı Gökhan Oğuz katıldı.

Mahkeme heyeti ilk olarak sanık Metin A.’nın evinde yapılan aramada görevli olan iki polis memurunu tanık olarak dinledi. Dinlenen tanık polis memuru Y.C., “Arama için bize verilen adrese gittik. Kapıyı bir kadın açtı. Bizi görünce biraz beklememizi söyledi.

Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra üst komşuyu da alıp sanık Metin A.’nın evine arama yapmaya girdik. Arama kararını evdeki kadına gösterdik. Salondaki vitrinin çekmecesinde askeri kimlik gibi bir şey bulduk. Dolapta ise askeri kamuflaj ve çelik yelek bulduk. Çeşitli türlerde bıçak bulduk. Oturma odasında bulunun bilgisayar masasının çekmecesinde siyah çanta çıktı. Bu siyah el çantasının içerisinde ise 1 dolara sarılı Ayet’el Kürsü çıktı. Ele geçen bütün malzemeleri masa üzerine toplayıp tutanak tuttuk” dedi.

Tanık olarak dinlenen ve o gün görevli olan polis memuru K.G. ise “Arama sırasında bilgisayar masasının çekmecesinde el çantasının içerisinden 1 dolara sarılı Ayet’el Kürsü’yü buldum. Görevli diğer arkadaşlarla çantayı birlikte açtık. Bir dolapta ise askeri kamuflaj ve çelik yelek bulduk. Çeşitli bıçaklar bulduk” diye konuştu.



“Fethullah Gülen ve onun köpeklerinin Allah belasını versin"

Duruşma savcısı dinlenen tanıkların bir diyeceklerinin olmadığını, eksikliklerin giderilmesini, tutuklu sanık Metin A.’nın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Tutuklu sanık Metin A., “Ben o gön adam vurduğumu kabul ediyorum; ancak FETÖ şerefsizliğini kabul etmiyorum. Benim FETÖ ile alakam yok. Fethullah Gülen’in de, onun köpeklerinin de Allah belasını versin. Ben ilk defa adam vurmadım. Ben Karşıyaka’da tanınan biriyim. Polis bana kumpas kurdu. Polis bana gıcık oluyordu. Ben suçsuzum, tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık Metin A.’nın avukatları, Metin A.’nın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir ara verdikten sonra tutuklu sanık Metin A.’nın tutukluluğuna karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 26 Aralık’a erteledi.

Olayın geçmişi

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Karşıyaka Bostanlı Camisi önünde duran darbe karşıtı 7 kişiye, kimliği belirsiz kişiler tabancayla ateş etti. Olayda Ali Gürsu tabancayla yaralandı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettiği şüpheliler Metin A. (43), C.G.B. (36), A.C. (24), C.C.A. (30) ve S.K.’yi (32) gözaltına aldı. Olay sırasında tabancayla ateş ettiği belirlenen Metin A., 11 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer şüpheliler de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: İHA