Cide'de İki Genç, Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde denize giren iki genç boğulma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine Cide Belediyesi tarafından vatandaşlara ‘denize girmeyin’ uyarısı yapıldı.

Cide'de İki Genç, Boğulma Tehlikesi Geçirdi
Kastamonu’nun Cide ilçesinde dalgalı haldeki denize giren iki kişi boğulmak tehlikesi geçirdi. Cide halk plajında denize giren Buket Aydın ve Onur Ülker, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine gençler, boğulmaktan kurtarıldı. Gün batısı karayel olan denizin sert rüzgarla esmesiyle beraber tehlike oluşturan denize giren Buket Aydın ve Onur Ülker boğulma tehlikesini, vatandaşların erken fark etmesiyle bir facia önlendi. Sahilde bulunan işletmelerin can simidi atarak kurtardığı Buket Aydın ve Onur Ülker, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince deniz kenarında ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Cide Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kıyıya dönmek için dalgalarla mücadele eden Onur Ülker’in kayalıklara çarparak vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

Cide Belediyesinden ‘denize girmek yasak’ uyarısı

Cide Belediyesi, denizin dalgalı olmasından dolayı belediye hoparlörü sistemiyle denize girmeyin uyarısında bulundu. Belediyesi, denizdeki dalgalar düzelene kadar denize girilmemesi uyarısında vatandaşları bilgilendirdi.
Kaynak: İHA