Çadırkentteki Suriyeliler Yüzme Öğreniyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeliler, kurslarda yüzme öğreniyor.

Çadırkentteki Suriyeliler Yüzme Öğreniyor
AFAD tarafından hazırlanan proje kapsamında çadırkentte kalan 420 Suriyeli yüzme kursuna götürülüyor. AFAD çadırkent yönetiminin hazırladığı ”yüzmeyi öğren, hayata tutun” projesi kapsamında kursa giden 420 kişiye iki ay süreyle yüzme eğitimi verilecek. Çadırkentte yeni kurulan basın ve sosyal proje ofisi birimi tarafından koordine edilen yüzme kurslarına hafta sonları kamp araçlarıyla götürülen öğrenciler, yüzme hocaları ve can kurtaranlar eşliğinde eğitim alıyor.

Kursların başlamasıyla birlikte ilk grup bu hafta sonu çadırkentten alınarak Akçakale merkezde kursun verileceği havuzlara götürüldü. Burada 20’şer gruplar halinde yüzme havuzuna alınan kursiyerler, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı, mutlu olduklarını dile getirdi.

Kursa giden Suriyeli gençlerden Ahmet Ğarrak, ”Ben beş yıldır çadırkentteyim. Bugün çadırkent idaresi bizleri yüzmeye getirdi. Lise öğrencileri olarak yaklaşık 60 öğrenciyi getirdiler. Gerçekten yüzmeye getirdikleri için çok mutlu olduk. Çadırkent idaresine ve AFAD yetkililerine teşekkür ederim. Bütün Türk halkına ve bize bu fırsatı tanıyan tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi

Rezzak Semih ise "Bugün AFAD yetkilileri çadırkentten bizleri yüzme havuzuna getirdiler. Bugün gerçekten çok sıcak, bizleri getirdiler serinledik. Allah yaptıkları bu hayrı kabul etsin"şeklinde konuştu.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ahmed Hac Hasan adlı Suriyeli de gençlerin çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Ben Akçakale çadırkentte öğretmenim. Bugün 60 lise öğrencisini yüzmeye getirdik. Bugün gerçekten hava çok sıcaktı. Bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çadırkent idaresine ve AFAD yetkililerine teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz bu etkinlikten dolayı çok mutlu oldular ve moralleri yerine geldi. Bu etkinliğin devam etmesini diliyorum" dedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Gazanfer Erbay ise ”Genelde Şanlıurfa’da hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkıyor. Şu anda da sıcak bir hava var. Kampımızda neler yapabiliriz diye düşündük. Burada Akçakale Belediyesine ait yüzme havuzunun olduğunu öğrendik. Hemen gerekli organizasyonları yapıp, gerekli izinleri alarak yaşı lise seviyesinde olan 420 öğrenciye kurs hazırladık. Her hafta 60 öğrenci olmak üzere iki saatliğine kampımızın araçlarıyla yüzme havuzuna gönderiyoruz. Burada sizlerin de gördüğünüz gibi çocuklarımız çok güzel eğleniyorlar, serinliyorlar. Kampımızda buna benzer sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA