Bünyan'da TOKİ Konutları İçin Kuralar Çekildi

Bünyan'da TOKİ tarafından yapımı devam eden 216 konut projesinde hak sahiplerinin konutları çekilen kura ile belirlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen çekilişe, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, TOKİ yetkilileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, törende yaptığı konuşmada, vatandaşları projeye teşvik etmek için kendilerinin de kayıt yaptığını belirtti.

Bünya'dan kısır çekişmelerden kurtulup kalkıma hamlesi başlatmak istediklerini ifade eden Gülcüoğlu, 'Sizlerle bir arada olmanın, aynı heyecanı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bünyan'da artık armudun sapı üzümün çöpü dönemi bitti. Orada o vardı, burada şu vardı, ben onu sevmiyorum, o beni sevmiyorum gibi iç kavgalar çekişmeler artık hepsi Bük Deresine atıldı. Artık Bünyan'da topyekün kalkınma, hamle yapma, geleceğe doğru koşma ve geleceğini yakalama dönemi var.' dedi.

Yaptıkları araştırmalar ve incelemeler neticesinde Bünyan'da ciddi bir konut stoğuna ihtiyaç olduğunu belirlediklerini dile getiren Gülcüoğlu, şunları kaydetti:

'Bu çerçevede çalışmalarımızı başlattık. TOKİ vatandaştan veya belediyeden mülk satın almak suretiyle herhangi bir yere konut yapmıyor. Hazine arazilerini istiyor. Elimizde üç alternatifimiz vardı. Biri hala mevcut. TOKİ buraya iki blok ya da üç blok sığar ya da sığmaz. Bir de Tepedibi mevkisi dediğimiz bölge var ki burasının da zemin etütleri yapıldığında konut yapımına uygun olmadığı anlaşıldı. Öte taraftan şu an halihazırda belirlenen yerimiz var. Burada karar kılınması gerçekten Bünyan'ın 2040'larını 2050'leri düşündüğümüz zaman çok isabetli bir yer seçimi olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz. Yakın zamanda bir kamu yatırımı faaliyete geçecek nüfus artışıyla belirlenen alanın ne kadar yerinde olduğu ortaya çıkacak. Kura çekiminin her birinize hayırlı olmasını temenni ederken, geleceği kucaklayan bir proje olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.'

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kura ile 216 hak sahibi evlerine kavuştu.

Kaynak: AA