Buldan'da Üzüm Festivali Yapılacak

Denizli'nin Buldan ilçesinde 18-20 Ağustos tarihlerinde Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali yapılacağı bildirildi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yenicekent Mahallesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Tripolis antik kenti ile çekirdeksiz üzüm bağlarını tanıtmak amacıyla düzenledikleri festival için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Festivalin 18-20 Ağustos'ta 22'inci kez düzenleneceğini belirten Gülbay, festivalde Buldan bezinden hazırlanan kıyafetlerle 'Ege'ye bir dokunuş' adlı defile sunulacağını, bu defile içerisinde hoşgörü kültürünün, Yayla Gölü, Tripolis ve travertenlerin konu edinileceğini bildirdi.

Gülbay, Buldan'ı ve Tripolis antik kentini, festivalde farklı kültürel etkinliklerle tanıtmak istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

'Bu kapsamda 19 Ağustos Cumartesi günü Rumen şarkıcı Alexandra Stan, pazar günü ise Rumen şarkıcı Otilia Bruma halkımızla buluşacak. Pazartesi günü de Buldan'ın tanıtımı için sanatçılarımızı üzüm bağlarımızı ve antik kentimizi gezdireceğiz. Amacımız Tripolis'i, dünyaya tanıtmak, ülkemizin tanıtımını sağlamak.'

Kaynak: AA