Bir Haftada Bisikletiyle Bin 270 Kilometre Yol Yaptı

Bisiklet sevdalısı bir vatandaş, 80 günde 80 il gezmek için İzmir’den yola çıktığı bisikletiyle 11’inci il olarak Bilecik’te mola verdi.

Bir Haftada Bisikletiyle Bin 270 Kilometre Yol Yaptı
Ahmet Sülün adlı vatandaş, geçen hafta İzmir’den başladığı ve farklı güzergahlar kullandığı için bin 270 kilometreye ulaşan yolculuğunu sürdürüyor. Bu sabah Sakarya ve Düzce illerine gitmek için Bilecik Belediyesi bahçesi içinde bulunan tarihi Saat Kulesi önünden yola çıkan Ahmet Sülün, 80 günde 80 ili aşmak için yola çıktığı söyleyerek, "Şuan 11’inci ildeyim. Bilecik’teyim. Bir haftadır yoldaydım. Bugün 8’inci günüm. Bu süre içinde toplamda bin 270 kilometre yol geldim bisikletimle. Şehirlerarasının bisikletle ulaşımın mümkün olduğunu çalışıyorum. Amacım bu. Aynı zamanda insanların doğudan, batıya, kuzeyden, güneye nereden olursa olsun özgürce ulaşım sağlanması, hiçbir şey ayırt olmadan istediği yere gidebilmesini istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi bu. Bisiklet hem sağlıklı hem ekonomik bir ulaşım aracı. Bunu insanlara göstermek istiyorum aynı zamanda. Bunun yapılabilir olduğunu kanıtlamak istiyorum. Bu amaçla yol çıktım ve devam ediyorum. Bugün Sakarya üzerinden Düzce’ye devam edeceğim. Düzce’de konaklayacağım. Burada Bilecik Belediyesi ve Bilecik Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz bana çok yardımcı oldu. Beni burada ağırladı, misafir etti. Her şey çok güzel. Bilecik’te çok güzel" dedi.

"17 ülkeden 51 misafirimiz olmuştu"

Bilecik Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz ise; Bilecik Belediyesinin katkılarıyla bisikletli misafirlerinin ağırlamaya devam etmeye devam ettiklerini belirterek, "Ağırlamaya devam ediyoruz. Ahmet arkadaşımız İzmir’den bisiklet turuna çıktı. 80 günde 80 il projesiyle bisikletin kültürünü tanıtmaya şehri içinde nasıl bisiklet biniliyorsa, şehirlerarasında da bisikletin kullanılabilmesini öğretmek için yollara çıktı. Bu zamana kadar yaklaşık 15’inci yerli misafirimiz. Türkiye turuna çıkan. Bundan önce de 17 ülkeden 51 misafirimiz olmuştu. Toplamda da bisiklet sayesinde Bilecik’e 300 kişi civarında misafir ağırladık. Bilecik’e getirmiş olduk misafirlerimizi. Aynı zaman da burası 11’inci ili. Böyle bir hoş durum oluştu" dedi.

Konuşmalarının ardından Bilecik Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Bilecik’e özgü hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA