Askerlerin Dikkatinden Kaçmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şemdinli Karadağ bölgesinde 8 Ağustos tarihinde başlatılan operasyonda bugüne kadar icra edilen arama tarama faaliyetleri kapsamında 5 EYP’nin tespit edilerek imha edildiğini bildirdi.

Askerlerin Dikkatinden Kaçmadı
TSK’dan yurt içinde icra edilen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır Silvan’da bir el yapımı patlayıcı, Hakkari Şemdinli’de 2 el yapımı patlayıcı, Siirt Pervari’de bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 4 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Şemdinli Karadağ bölgesinde de 8 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon kapsamında bugüne kadar icra edilen arama tarama faaliyetlerinde 5 EYP tespit edilerek imha edildi.

Diyarbakır Lice’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 500 kilogram amonyum nitrat, 4 tüp ve 122 kilogram gıda maddesi ele geçirilirken, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bingöl Yayladere’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 357 adet muhtelif çapta fişek, 6 el bombası, bir el dürbünü ve 1 ton gıda maddesi ele geçirildi.

(İlker Turak /İHA)
Kaynak: İHA