Arapça Öğrenmek İçin Ürdün'e Giden 60 Türk Öğrenci Mezun Oldu

Ürdün’ün başkenti Amman’da Arapça öğrenmek için bulunan 60 Türk öğrenci eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Arapça Öğrenmek İçin Ürdün'e Giden 60 Türk Öğrenci Mezun Oldu
Ürdün’ün başkenti Amman’da Arapça öğrenimini başarıyla tamamlayan Türk öğrenciler için Medeniyetlerin Diyalog Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Arapça öğrenen bir grup Türk öğrenciye başarı belgeleri törende takdim edildi. Türk öğrencileri eğitimleri kapsamında Arapça gramer telaffuz pratiği dersleri aldı.

Türk öğrenciler Ürdün’deki kalış süreleri boyunca doğrudan iletişim kurmak, Arapça konuşma yapmak ve Ürdünlü insanların kültür, gelenek ve geleneklerini öğrenmek için çeşitli eğitici geziler ile eğlence amaçlı ziyaretlerde bulundu. Öğrenciler, Ürdün Parlamentosu, Ürdün haber siteleri ve Ürdün Üniversitesi’ndeki Arapça dil kompleksi ile ünlü Ürdün şehri Petra’yı ziyaret etti.

Ürdün’de Arapça dersi alan Fatih sultan Mehmet Üniversitesi İslami Bilimler öğrencisi Ebrar Akansu, Amman’a Arap dili eğitimi için geldiğini kaydederek, “45 günlük bir eğitim için geldik. Haftaya döneceğiz. Bizi misafirperver karşıladılar. Amman sıcağına ve insanlarına alıştık. Türkiye’de Arapça öğrenmek eskiden zordu. Şimdi biraz daha kolaylaştı. Hazırlık sınıfında bir yıllık bir eğitim aldık. Burada dilimizi geliştirmek için, pratik Arapça’yı kullanmak için burada bulunuyoruz. İnşallah başarılı olabilmişizdir ” dedi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Kübra Yayla, 45 günlük pratik Arapça’yı geliştirmek için bir ay önce Amman’a geldiklerini belirterek, “Amman’ın sıcaklığı insanın sıcaklığı bize samimi geldi. Amman’ın sıcaklığı kadar insanların sıcaklığı da fazla” diyerek eğitim veren hocalarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA