Akıncı Üssü davasında gergin anlar

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 10. celsesi devam ediyor. Duruşmada çapraz sorgusu yapılan eski Albay Muzaffer Düzenli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili avukat Hüseyin Aydın’ın sorularında mantık olmadığını dile getirince duruşma salonunda şehit yakını aileler ve sanıklar arasında kavga çıktı.

Akıncı Üssü davasında gergin anlar
Akıncı Üssü davasında gergin anlar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın 10. celsesi görülüyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli'nin çapraz sorgusuna geçildi. Cumhurbaşkanlığı vekili Hüseyin Aydın, sanığa 12 Ağustos tarihinde nerede olduğunu, kayıtlarda Çankaya'da görüldüğünü dile getirdi. Sanık Düzenli de avukata, 'Siz 10 gün önce neredeydiniz?' diye sorunca avukat Aydın, Düzenli'nin sanık olduğunun farkında olmadığını ifade etti.

Akıncı Üssü davasında gergin anlar

Avukatın bu tepkisi üzerine sanık Düzenli, diğer bir soruya, 'Avukat beyin sorularında bir mantık var mı acaba?' yanıtını verdi. Bunun üzerine avukat Hüseyin Aydın, 'Bir Fetullahçı olarak sende akıl ve mantık ne arar?' dedi.

Bu sözlerin ardından salonda bulunan şehit ve gazi yakını ailelerden büyük bir alkış geldi. Sanıklardan bazılarının el kol hareketlerinde bulunması üzerine müştekilerin tepkisi daha da arttı. Ağır küfürlere varan sözlü kavgaya Mahkeme Başkanı Selfet Giray önce uyararak müdahale etti. Kavganın sona ermemesi üzerine duruşmaya ara veren Giray, güvenlik güçlerinden salonu boşaltmasını istedi. Yaşanan gerginlik mahkeme salonunun dışında da devam etti.


Kaynak: İHA