AK Parti'li Ilıcalı Partisinin 16 Yılını Değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Bugün isterse başı açık, isterse kapalı olsun geliyor, istediği üniversitede okuyabiliyor" dedi.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti’nin 16 yılını İhlas Haber Ajansı’na değerlendirdi. Ilıcalı, çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, hayal gibi gördükleri işlerin hepsinin gerçek olduğunu ifade etti.

Ilıcalı, AK Parti’nin Türkiye’ye birçok yenilik kazandırdığını ve önemli alanlarda reformların yapıldığını söyledi.

Ilıcalı, "Sağlıkta dönüşümler, ulaştırmada ’hava yolu halkın yolu’, köprüde, yolda, tarımda aklınıza gelen her işte çok mesafe alınmış. Bunun somut göstergesi de 16 yıl iktidar olmuş, halk yaptıklarından memnun olmuş, her seçimi kazanmış" ifadelerini kullandı.

Yeni isimlerin AK Parti projeleri sayesinde tanındığını ifade eden Ilıcalı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın isimlerinin uluslararası alanda duyulduğunu söyledi.

Ilıcalı, 16 yıllık partinin ilk günkü aşkla çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Türk siyasetinde tarihinde bir ilk, dünyada eşi bulunmayan bir şey. Her yere gidiyorum, konuşuyorum, tepki almıyorum, vatandaştan destek alıyoruz. Vatandaşın her sorununu çözememişiz ama çözdüklerimizi görünce onlar da çözeceğimizi görüyor, inanıyor, güveniyor. Kurucu liderine güven, ilgi var. Bizlere de sevgi, ilgi var" şeklinde konuştu.

AK Parti’nin gelişime, dönüşüme açık bir parti olduğunu kaydeden Ilıcalı, "Mecliste farklı isimleri görüyorsunuz, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri değişiyor. Şu anda belde kongreleri yapılıyor. İlçe kongreleri olacak. Siyasette bakanlarımız, vekillerimiz, il başkanlarımız, il yöneticilerimiz, ilçe, belde yöneticilerimiz, başkanlarımız hizmet veriyorlar. Aynen ilk günkü heyecan olduğu takdirde heyecanla biz eğer enerjik şekilde hizmetlerimizi vermeye devam ederiz. Kadrolar yenileniyor, gençlerin önü açılıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile seçilme yaşı 18’e geldi. Bunun sözde olmadığını Merkez Karar Yönetim Kurulunda 30 yaşın altında üyelerimizle gördünüz. Genç kardeşlerimiz genel başkanlıklarda görev aldı" diye konuştu.

Erzurum’da Universidad, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOP) faaliyetlerini düzenlediklerini hatırlatan Ilıcalı, 2026 yılında Olimpiyat Oyunları’nın Erzurum’da yapılmasını istediklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını söyledi.

Ilıcalı, "16 yıl önce istediğim saatte uçakla Erzurum’dan Ankara’ya gidemezdim. Ben ilk aday olduğum zaman Erzurum’dan haftada iki uçak vardı. Bugün sadece Erzurum’dan İstanbul’a 7-8 uçak var, Ankara’ya var. Sadece Türk Hava Yolları vardı. Özel hava yolları var. Bölünmüş yol 6 bin 500 kilometreydi, bugün 25 bin kilometreye çıkmış, neredeyse bütün büyük şehirler birbirine bağlanmış. 1923’te Cumhuriyet kurulmuş, 2002 yılında AK Parti gelene kadar iki köprü ile boğazı geçmişiz. Üçüncü köprü, üçüncü köprünün ortasından raylı sistem geçirmişiz, Marmaray yapmışız. Denizin 65 metre altından doğuyu batıya bağlamışız. Demiryolu üzerinden tarihi İpek Yolu oluşmuş. Denizin 105 metre altından araba geçişi için iki katlı tünel yapmışız" ifadelerini kullandı.

Başörtüsü ile okullara öğrencilerin alınmadığını hatırlatan Ilıcalı, "Bugün isterse başı açık, isterse kapalı olsun geliyor, istediği üniversitede okuyabiliyor. Durumu o zaman iyi olanlar yurt dışına gitmişler okumuşlar, durumu iyi olmayanlar üniversiteden atılmışlar. Bu yönde insanların özgürlüklerinin arttırılması konusunda düzenlemeler olmuş. Eğitim hakkı vermişiz, projeler gerçekleştirmişiz. Yasalar çıkararak ülkenin önünü açmışız. Üretimi arttırmışız. Kişi başına düşen milli gelir 2 bin dolarlardan on bin dolarlara çıkmış. IMF’ye borç sıfırlanmış. İktidar yapmış, vatandaşta kabul etmiş, her seçimde de ikinci partiye iki kat fark atarak kazanmışız. En son 7 Haziran seçimlerinde de iki kat fark var" dedi.

"Halka hizmet daha da artarak değişecek" diyen Ilıcalı, AK Parti’nin 16. yıl dönümüne ilişkin olarak da, "Şu zamana kadar hizmet etmiş, partiden ihraç edilmemiş herkes davetli. Bugün görev vermiyor ama yarın görev verebiliyor. Ben 22. dönem milletvekilliği yapmışım, üniversitede hocalık yapmışım, bugün milletvekili olarak çalışıyorum. Ben diyorum ki aldığımız konum değil, önemli olan millete hizmet vermek’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA