Afgan Yetkililer Şiddet Olaylarına Çözüm Arıyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen toplantıda, şiddet olaylarına karşı kentteki güvenliğin nasıl sağlanacağına ilişkin bir toplantı düzenlendi.

Başkent Kabil’de yetkililer, yaşanan şiddet olaylarına çözüm bulmak üzere bir araya geldi. Toplantıya katılan Kabil Valisi Hameed Akram, Kabil Emniyet Komutan Yardımcısı General Salım İhsas ve Kabil Belediye Başkanı Abdullah Habib Zai, kentin düzeni ve güvenliğine ilişkin görüşlerini paylaştı. Kabil Valisi Akram, “Kabil kentinin yeni güvenlik planı, diplomatik alandan başlayarak yavaş yavaş Kabil’in ilçelerine ve ardından komşu kentlere uygulanmak üzere. İnşallah böylece Kabil’in ve gelecek yılın güvenliğini sağlayarak ekonomisini de ilerletebiliriz” dedi.

General Salım İhsas, 26 polis kontrol noktasında düzenlemeler yapıldığını ve büyük araçların sadece bir polis kontrol noktasından geçebileceğini söyledi.



Kabil Belediye Başkanı Zai ise trafikte oluşan tıkanıklığın güvenlik tehdidi oluşturduğunu, bunların terör olaylarına yol açabileceğini ifade ederek, bu duruma çözüm getirmek için bazı değişikler yapıldığını belirtti.

Kaynak: İHA