Vali Şimşek, Nektarin Hasadına Katıldı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Sazlıca beldesinde nektarin üreten çiftçileri ziyaret ederek, hasat çalışmalarına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sazlıca'da tarım işçileri ile ağaçtan nektarin toplayan Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş’tan il genelinde yetiştirilen ürünlerin rekolteleri ve verimliliği hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şimşek, Niğde'nin, tarım ürünleri bakımından ülke genelinde önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Elma üretimi sıralamasında Isparta ve Karaman’dan sonra üçüncü sırada yer aldıklarını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

'İlimizde 234 bin 90 dekar alanda elma üretimi yapılmakta olup yılda 376 bin 606 ton elma hasadı gerçekleştiriliyor. Yine nektarin üretiminde ülke genelinde 6. sırada yer almaktayız. Niğde’de bin 560 dekar alanda üretilen nektarinden yıllık bin 728 ton hasat ediliyor. Bunlar Niğde ekonomisi bakımından çok önemli rakamlardır. Bununla kalmamalı, üretimi ve kaliteyi daha ileriye taşımalıyız. Bu, başlıca amacımız olmalıdır. Üretimin ve kalitenin artması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve üreticilerimiz koordineli bir şekilde çalışmaktadır. İnşallah önümüzdeki zamanlarda hedefimize ulaşacağız. Bu vesile ile çiftçilerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyor, hasatlarının bereketli geçmesini temenni ediyorum.'

Kaynak: AA