STK'lar 'Direniş Karatay' Platosunu Ziyaret Etti

Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Anadolu Selçuklularının mücadelesini konu alan 'Direniş Karatay' filminin çekildiği platoyu ziyaret etti.

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesinin (KTO-KÜ) yapımcılığını üstlendiği 'Direniş Karatay' filminin çekildiği plato, KTO-KÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk eşliğinde, Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerini ağırladı.

Grupta yer alan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, yaptığı açıklamada, son dönemde milli ve değerli, kendi kültürü, medeniyetiyle barışık eserler ortaya çıkmaya başladığını belirterek, 'Bizim medeniyetimizi yansıtacak bir çalışmanın da kadim başkent Konya’da çekiliyor olması ve dünyaya kazandırılıyor olması hem şehrimiz hem de ülkemiz adına ayrı bir övünç kaynağıdır diye düşünüyorum.' dedi.

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Başkanı Hasan Çelik de filmin kültüre önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek, şunları söyledi:

'Geçmişimizi öğrenmeliyiz ki ileriye doğru rahat adım atabilelim. Böyle bir düşüncenin Konya’da ortaya çıkmış olması da son derece önemli. Konya’da kalıcı olacak bu platonun şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Ziyarete, İHH, Büyük Selçuklu Vakfı, Memur-Sen, Mimar Sinan Mühendisler Birliği, KADEM, Din Görevlileri Derneği, AKÇED, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Konya İçme Suları Vakfı ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA