Sinop İmam Hatip Mezunları Bir Araya Geldi

Sinop İmam Hatip Lisesi mezunları, 15. Geleneksel Mezunlar Günü'nde bir araya geldi.

Sinop İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen 15. Geleneksel Mezunlar Günü, Abalı Köyü Söğütler Piknik Alanı'nda, Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Nazım Maviş ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna'nın da katılımıyla yapıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Dernek Başkanı Osman Aksu, katılanlara teşekkür etti.

Sinop Valisi İpek, kendisinin de imam hatip lisesi mezunu ve Önder İmam Hatipliler Derneğine üye olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bağımsızlığı, geleceği, kalkınması ve idealleri için imam hatiplere ihtiyaç olduğunu dile getiren İpek, şunları söyledi:

'Bizler kendi geleceğimizden önce başkalarının geleceğini, ülkenin geleceğini ve insanların hayal etmediği şeyleri düşünürüz. Bizim imam hatiplerden aldığımız asıl ruh budur. Bizler kendi aramızda dayanışmalar, güzel çalışmalar yaparsak, ülkemiz ve Sinop iyi bir seviyeye gelir. Şimdiden dernek çalışmalarını kutluyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.'

Milletvekili Maviş de bir imam hatipli olarak, mensubu oldukları davaya sahip çıktıklarını ifade ederek, 'Aynı şeyi hissediyor ve aynı şeyi düşünüyoruz. Bu ülkenin imam hatip meselesi, aslında bu ülkenin inancı, tarihi, kültürüyle buluşması meselesidir. Burada emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum.' dedi.

Mezunlar Gününe katılan eski mezunlar da etkinliğin 'serbest kürsü' bölümünde öğrencilik hatıralarını paylaştı.

Kaynak: AA