Bayramiç'te Havai Fişek Satmak Ve Kullanmak Yasaklandı

Bayramiç ilçesinde düğün ve eğlence gibi etkinliklerde ve kurallara uygun olmayan ortamlarda havai fişek kullanılması ve satılmasının yasaklandığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede çeşitli eğlence ve şenliklerde havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeğinin kullanıldığı anımsatıldı.

Bunların kurallara uyulmadan, gerekli tedbirler alınmadan, kontrolsüz ve düzensiz şekilde kullanılmasının bazı istenmeyen üzücü gelişmelere, kazalara ve insan sağlığını tehlikeye atan olaylara sebep olabildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

'Bundan hareketle havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeği satışı ve kullanımı için Bayramiç Kaymakamlığımızdan izin alınması gerekmektedir. Havai fişek satma izni, yalnızca üreticileri ile satış izin belgesi bulunanlara verilmektedir. Bu hükme aykırı olarak iş yerinde havai fişek bulunduranların bu maddeleri derhal alındığı yere iade etmeleri ya da izin belgeli bir depoya geçici olarak nakletmeleri gerekmektedir. Havai fişek kullanımı için mülki idare amirliğinden izin almış 18 yaşından büyük kişilere satış yapılabilmektedir. Bu konuda gerekli kurallara uyulması gerekmektedir.'

Kaynak: AA