Ankara-Kahramankazan Karayolu Genişletilecek

AnkaraKahramankazan arasındaki ulaşımı sağlayan iki şeritli karayolu, yapılacak genişletme çalışmalarıyla üç şeride çıkartılacak Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk: 'Kahramankazan halkının, hatta Ankaralıların yıllardır ümitle beklediği bu yol, herkese hayırlı olsun'.

Ankara-Kahramankazan arasındaki iki şeritli karayolunun, genişletilerek üç şeritli hale getirileceği bildirildi.

Kahramankazan Belediyesinden yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir heyetin, Kahramankazan ilçesini Ankara il merkezine bağlayan D-750 Devlet Karayolu'nun genişletilmesi çalışmaları kapsamında, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret ettiği belirtildi.

Ertürk ve heyettekilerin, yolun genişletilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Ziyaret sonrası Ertürk ve heyettekiler, genişletilecek yolda incelemelerde bulundu. 28,4 kilometrelik bölümü genişletilecek iki şeritli bölünmüş yol üç şeride çıkarılacak ve aynı güzergahta 12 köprülü kavşak inşa edilecek. Bu genişletme sayesinde sanayi kuruluşlarının ve Ankara Lojistik Üssünün de bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğu azalacak ve daha güvenli trafik akışı sağlanacak. 2020 yılında tamamlanması planlanan yol genişletilmesi çalışmaları 370 milyon liraya mal olacak.'

Açıklamada, yol genişletme çalışmaların 18 Ağustos Cuma günü, Başbakan Binali Yıldırım, ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla düzenlenecek temel atma töreniyle başlayacağı kaydedildi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk de yaptığı değerlendirmede, karayolunun genişletilmesinin Kahramankazan'a ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bu projenin yıllardır beklenen bir çalışma olduğunu ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

'Proje, ilçemizin refah seviyesini yükseltecek ve yatırımların artmasına büyük katkı sağlayacak. Yoğunluk sebebiyle yol sabah ve akşam ile hafta sonları çekilmez hale geliyor. Bizi her konuda destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Yıldırım ve Bakanımız Arslan'a Kahramankazan halkı adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Kahramankazan halkının, hatta Ankaralıların yıllardır ümitle beklediği bu yol herkese hayırlı olsun.'
Kaynak: AA