KBÜ'de Edebiyat Fakültesinde Devir Teslim

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesinde devir teslim töreni yapıldı.

Devir teslim töreninde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, YÖK'ün dekan atamaları sistemini değiştirdiğini söyledi.

Eskiden kendilerinden tercih sırasına göre isim listesi istenirken yeni sistemde alfabetik sıraya göre isim istendiğini ifade eden Polat, 'Daha sonra YÖK Genel Kurulu gizli oylamayla dekan atamalarını tek tek gerçekleştiriyor. Tüm üniversite rektörleri dekanlık sıfatı taşıyan üç isim öneriyor. Önerdiğimiz tüm isimler bizim için göreve layıktır. Bildiğiniz gibi geçen hafta YÖK'ten gelen atama kararları üzerine bazı dekanlarımız değişiyor. Edebiyat Fakültemizin kurucu dekanı, yaklaşık 8 yıldır bu görevi sürdüren Zeki Tekin hocam görevini Murat Ağarı hocama teslim ediyor. Zeki Tekin hocamla dekanlık ve rektörlük yaptığım dönemde uzun süre beraber çalıştık. Kendisinden üniversite olarak çok faydalandık. Kurucu dekanımız bilgi ve birikimiyle çok güzel bir altyapı hazırladı. Kendisine şu ana kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmanın ardında Prof. Dr. Zeki Tekin görevini, Prof. Dr. Murat Ağarı'ya devretti. Rektör Polat tarafından kurucu dekan Prof. Dr. Zeki Tekin'e 'Üstün Görev Belgesi' verildi.

Kaynak: AA