Kavak'ta Kadınlardan 15 Temmuz Şehitler Camisi'ne Destek

Samsun'un Kavak ilçesinde kadınlar, yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Camisi inşaatına destek amacıyla gözleme yapıp satıyor.

Ondokuz Mayıs Mahallesi'nde yapılan 15 Temmuz Şehitler Camisi'ne destek olmak isteyen kadınlar, inşaatın yakınındaki bir evin bahçesinde toplanarak yaptıkları gözlemeleri satıyor.

Kadınlar, elde ettikleri geliri cami inşaatında kullanılmak üzere 15 Temmuz Şehitler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığına veriyor.

Gözleme yapan kadınlardan Hanife Aydın, mahallelerinde yapılan caminin bir an önce tamamlanması için 19 kadın olarak bir araya gelerek gözleme yapıp satmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Günde yaklaşık bin gözleme yaparak resmi kuruluşlar, iş yerleri ve evlere verdiklerini belirten Aydın, 'Sipariş de alıyoruz. Camimiz hizmete açılıncaya kadar gözleme yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle mahallemizde birbirini tanımayan kadınlar da tanışmış oluyor.' dedi.

15 Temmuz Şehitler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdoğan Yolaydın da kadınların örnek bir davranış sergilediklerini dile getirerek, tüm yardım edenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA